Kysymys:
Mihin lainkäyttövaltaan IP-osoite kuuluu?
Digital fire
2015-05-29 20:50:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on IP-osoite?

Internet-protokollan osoite (IP-osoite) on numeerinen tarra, joka on osoitettu jokaiselle osallistuvalle laitteelle (esim. tietokone, tulostin) tietokoneverkossa, joka käyttää Internet-protokollaa viestintään. IP-osoitteella on kaksi päätoimintoa: isäntä- tai verkkoliitännän tunnistaminen ja sijainnin osoittaminen.

Kuka hallinnoi IP-osoitteita?

Internet Assigned Numbers Authority ( IANA ) on osasto ICANN ia, voittoa tavoittelematonta yksityistä amerikkalaista yritystä, joka valvoo globaalia IP-osoitteiden allokointia, autonomisen järjestelmän numeroiden allokointia, juurivyöhykkeiden hallintaa Domain Name System (DNS), mediatyypit ja muut Internet Protocoliin liittyvät symbolit ja numerot.

Mikä on alueellinen Internet-rekisteri?

Alueelliset Internet-rekisterit ovat Internet-numeroiden rekisterijärjestelmän komponentteja, joka on kuvattu IETF RFC 7020: ssa. Internet Assigned Numbers Authority (IANA) delegoi Internet-resursseja RIR: ille, jotka puolestaan ​​seuraavat alueellisia käytäntöjään delegoidakseen resursseja asiakkailleen, mukaan lukien Internet-palveluntarjoajat ja loppukäyttäjät organisaatioiden kanssa. RIR: t osallistuvat yhdessä NRO-organisaatioon (Number Resource Organisation), joka on muodostettu elimeksi edustamaan heidän kollektiivisia etujaan, toteuttamaan yhteisiä toimintoja ja koordinoimaan toimintaansa maailmanlaajuisesti. NRO on tehnyt sopimuksen ICANNin kanssa Osoitteita tukevan organisaation (ASO) perustamisesta, joka koordinoi globaaleja IP-osoitepolitiikkoja ICANN-puitteissa.

Joten IANA on osasto ICANN. 1. lokakuuta 2009 Yhdysvaltain kauppaministeriö luopui ICANNin valvonnasta. Vuonna 2013 NSA: n vakoiluskandaali on johtanut siihen, että ICANN hyväksyi Montevideon lausunnon.

Montevideon julkilausuma Internet-yhteistyön tulevaisuudesta julkaistiin 7. lokakuuta 2013 useiden Internetin maailmanlaajuisen teknisen infrastruktuurin koordinoinnissa mukana olevien organisaatioiden johtajien toimesta. Lausunnon allekirjoittivat Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), Internet Engineering Task Force, Internet Architecture Board, World Wide Web Consortium, Internet Society ja viiden alueellisen Internet-osoiterekisterin (Afrikkalainen) johtajat. Verkkotietokeskus, Yhdysvaltojen Internet-numeroiden rekisteri, Aasian ja Tyynenmeren alueen verkkotietokeskus, Latinalaisen Amerikan ja Karibian Internet-osoitteiden rekisteri ja Réseaux IP Européens -verkkojen koordinointikeskus) Suurimmaksi osaksi lausunto nähdään vastauksena käynnissä olevaan NSA: n valvontaskandaaliin. Johtajat esittivät neljä pääkohtaa:

  • He korostivat maailmanlaajuisesti yhtenäisten Internet-operaatioiden merkitystä ja varoittivat Internetin pirstoutumisesta kansallisella tasolla. He ilmaisivat vakavan huolensa Internetin käyttäjien luottamuksen heikentämisestä maailmanlaajuisesti johtuen viimeaikaisista yleisen seurannan ja valvonnan paljastuksista.
  • He havaitsivat jatkuvan toiminnan tarpeen Internetin hallintoon liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi ja sopivat katalysoivansa yhteisönlaajuiset pyrkimykset maailmanlaajuisen monialaisen Internet-yhteistyön kehitykseen.
  • He vaativat ICANN- ja IANA-toimintojen globalisaation nopeuttamista kohti ympäristöä, jossa kaikki sidosryhmät, kaikki hallitukset mukaan lukien, osallistuvat tasavertaisesti.
  • He vaativat myös, että siirtyminen IPv6: een pysyisi ensisijaisena prioriteettina maailmanlaajuisesti. Erityisesti Internet-sisällöntuottajien on tarjottava sisältöä sekä IPv4- että IPv6-palveluilla ollakseen täysin tavoitettavissa maailmanlaajuisessa Internetissä.

Mihin lainkäyttövaltaan IP-osoite kuuluu, jos rikos on tehty sen avulla?

ESIMERKKI: Sanotaan, että joku ylläpitää Silkkitien kaltaista verkkosivustoa Sjellannin ruhtinaskunnassa. He käyttävät TOR: ää, joten he ovat hämmentäneet sijaintinsa verkossa eivätkä käytä yleistä TLD: tä. Millä maalla olisi toimivalta yrittää sulkea sivusto? Entä jos verkkosivustoa isännöivän palvelimen sijainti on pilvessä, kuten The Pirate Bay?

Kysytkö IP-osoitteen rikosoikeudelliseen täytäntöönpanoon osoitetun palvelimen asuinmaasta vai kysytkö osoitteen osoittajamaasta osoitelohkojen osoittamiseen liittyvien kiistojen ratkaisemiseksi?
No, teknisesti IP-osoite ei ehdottomasti määrää palvelinten fyysistä sijaintia. Minulla voi olla esimerkiksi .jp-aluetunnus ja yksinkertaisesti ratkaista A-tietue palvelimelleni Yhdysvalloissa tai jokin muu menetelmä (Think VPN pass through, tai mikä tahansa muu DNS-temppu). Mutta vastaamaan kysymykseesi, ajattelin, että rikosoikeudellinen valvonta POV.
Olen samaa mieltä. DNS-määrityksellä ei ole merkitystä kentän sijainnista riippumatta siitä, mikä DNS-palvelu tarjoaa merkinnän. Kysymykseni oli, etsimme "laatikkoa" rikosoikeudellisiin tarkoituksiin, vai haluammeko ratkaista riidat siitä, kenen pitäisi hallita osoiteryhmää. Jos kyseessä on laiton palvelin, lainkäyttöalue on ensisijaisesti siinä maassa, jossa laatikko sijaitsee (vaikka tämä voi kuulua sopimuksen soveltamisalaan), IANA: n kahden osoitteen haltijan välillä, olisi valittava toimivalta IANA-puitteissa (minun pitäisi katsoa)
@DigitalFire Joten olen vetänyt tiukan äänestyksen ... niin sen oletetaan toimivan.
üks vastaus:
#1
+9
chapka
2015-06-09 07:33:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole varma, onko järkevää puhua IP-osoitteen "toimivallasta" keskustelua varten.

Jos haluat haastaa IP-osoitteen itse - mikä on mahdollista rajoitetuissa olosuhteissa - sinun on ehkä löydettävä se oikeudenkäyttöä varten. Mutta en usko, että siitä puhut. Puhut siviili- tai rikosoikeudellisista toimista ihmisiä kohtaan, jotka käyttävät IP-osoitetta rikoksiin.

Tällöin merkitystä ei ole teoreettinen oikeudellinen kysymys IP-osoitteen sijainnista. . Kysymyksiä ovat: missä nämä ihmiset elävät? Missä laitonta sisältöä lataavat ihmiset elävät? Missä fyysiset palvelimet sijaitsevat? ("Pilvessä" ei ole vastaus - jossain on fyysisiä palvelimia, jotka muodostavat pilven.) verkkovirran sijainti, johon fyysinen palvelin on kytketty, ovat yhtä tärkeitä kuin ellei tärkeämpi kuin palvelimen IP-osoitteen metafyysinen "sijainti".

myös puhelinverkkoyhteyden käyttäminen aina, kun muodostat yhteyden, saat uuden IP-osoitteen. On myös tapoja väärentää IP-osoitteesi sijaintia, jolloin se näyttää joku muu ja joku muu. Tavoitteena on löytää henkilö IP: n takana.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...