Kysymys:
Onko elokuvien lataaminen Kanadassa laillista?
ShemSeger
2015-05-28 08:46:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kanada on vuosien ajan ollut tunnettu merirosvojen turvasatamana, mutta Kanadan tekijänoikeuksia on uudistettu viime vuosina valtavasti, ja kaikkien muutosten on ollut vaikea pysyä mukana. Onko uuden päivitetyn tekijänoikeuslain myötä laillista ladata elokuvia Piratebay-kaltaiselta sivustolta? Mikä on virallinen käytäntö?

üks vastaus:
#1
+6
dw1
2015-06-09 16:20:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, kuten oikeudenmukainen kauppa, tekijänoikeuksien omistajilla on oikeus sanella, miten heidän luomuksensa suoritetaan, tiedotetaan yleisölle ja toistetaan. Ladata tekijänoikeuksien omistajan ehtoja noudattaen on teknisesti rikkomus ja laitonta.

Tekijänoikeuslaissa asetetaan 5000 dollarin raja muille kuin tekijänoikeuksille. kaupalliset rikkomistapaukset:

38.1 (1) (b) vähintään 100 dollarin ja enintään 5000 dollarin summana, jonka tuomioistuin pitää oikeudenmukaisena kaikkien rikkomusten osalta, jotka liittyvät kaikki teokset tai muu aineisto, jos rikkomukset eivät ole kaupallisia tarkoituksia.

Käytännössä Kanadan tuomioistuinten ja lainsäädännön oikeudenmukaisuuden ja kohtuullisuuden vuoksi on aloitettava muutamia tai ei lainkaan oikeusjuttuja. nostettu henkilökohtaisia, ei-kaupallisia loukkaajia vastaan, koska ne eivät ole kustannustehokkaita oikeudenhaltijoille. Kohtuullinen korvaus, esimerkiksi 150 dollaria yhden elokuvan lataamisesta, on tuskin kannattavansa aikaa, kustannuksia tai riskiä syytteeseenpanosta, varsinkin jos vastaajalla ei ole ilmeisiä tuloja tai varoja vahingonkorvausten, oikeudenkäyntikulujen jne. Korvaamiseen.

Silloinkin kun Internet-palveluntarjoajasi välittää oikeudenhaltijalta ilmoituksen rikkomuksesta, koska heidän on lain mukaan vaadittava, mahdollisuudet oikeuteen haastaa (tällä hetkellä) ovat vähäiset. Lisäksi, jos lataat vain älä lataa tai "tee saataville", saatat olla vähemmän todennäköisesti saamassa tällaisia ​​ilmoituksia tai uhkauksia joiltakin oikeudenhaltijoilta riippuen siitä, miten he päättävät tunnistaa ilmeisten loukkaajien IP-osoitteet. Esimerkiksi monet oikeudenhaltijat tai heidän käyttämänsä valvontayritykset yrittävät ladata loukkaavia tiedostoja BitTorrentin kautta ja syyttää kaikkia ikäisensä rikkomuksista. Jos haluat saada kiinni vain lataavista ihmisistä, oikeudenhaltijan on todellakin tarjottava ja jaettava omia tekijänoikeuksin suojattuja teoksiaan, ja he näyttävät olevan haluttomia käyttämään tätä lähestymistapaa.

Kanadassa voi olla elokuvia, joilla ei ole tekijänoikeuksia, joten voit ladata, mutta se on harvinaista.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...