Kysymys:
Uudelleenlähetysohjelmisto GPLv2 + -käyttöjärjestelmässä ilman kaikkia avustajia
dsolimano
2015-05-28 19:19:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on GPLv2-lisensoitu ohjelmisto, jonka haluaisin uudistaa GPLv2 + -käyttöjärjestelmään. Valitettavasti en voi ottaa yhteyttä joihinkin kirjoittajiin. Voinko jatkaa tai olen jumissa?

Minulla on vastaus tähän, koska projekti kävi juuri läpi ja kirjoitti sen, mutta katsotaanpa, mikä kehittyy.
Kaksi vastused:
#1
+10
apsillers
2015-05-28 21:11:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska lisensoinnin voi tehdä vain tekijänoikeuksien haltija, tarvitset yleensä jokaisen tekijänoikeuksien haltijan henkilökohtaisen luvan muuttaa koodinsa lisenssiä. (Jos projektille myönnetään lisenssi GPL: lle yhteensopivasta lisenssistä, tekijänoikeuksien haltijalta ei tarvita uusia lisenssejä; GPL: n versiot 2 ja 3 eivät kuitenkaan ole yhteensopivia yhden kanssa toinen.)

Tätä voidaan kiertää seuraavasti:

  • Poista tai korvaa kaikki tavoittamattomien kirjoittajien kirjoittamat koodit.

  • Pyydä avustajia määrittelemään tekijänoikeudet projektia hallinnoivalle henkilölle tai oikeushenkilölle siten, että tekijänoikeuksien haltija on täsmälleen yksi. (Tämä on ennaltaehkäisevä toimenpide. Jos et ole vielä tehnyt sitä, on liian myöhäistä, kun et voi löytää avustajaa.)

Mutta jos et pysty tekemään kumpaakaan näistä asioista, mitä teet?

Ohjelmistojen uudelleenlisensointi ilman kaikkien osallistujien nimenomaista lupaa on tehty aikaisemmin oikeusalan ammattilaisten neuvonta. Sen oikeudellinen mekaniikka on kuitenkin epäselvä eikä sitä ole koskaan testattu tuomioistuimessa. Kaksi näkyvää esimerkkiä näyttää olevan:

Dolphin-projekti tuotti raportin prosessissa, mutta siinä ei ole mitään yksityiskohtia siitä, miten kytkimen oikeudellinen mekaniikka toimii. He sanovat (painopiste minun):

Kaikista [200 kirjoittajasta] onnistuimme ottamaan yhteyttä kaikkiin tai huolehtimaan kaikkien näiden paitsi 10 kehittäjän koodista. Ottaen huomioon, että monet näistä tileistä ovat nyt kuolleet ja ihmiset näennäisesti katoavat Internetistä, loput löytävät samanlaista kuin veren puristaminen kivestä.

Silloin tutkimus tarjosi meille kaivattua helpotusta, kun näytti siltä, ​​että uudelleensyntyminen olisi mahdotonta. Vuonna 2003 vapaiden ohjelmistojen lakimiehet kuulivat Mozillan uudelleensuunnitteluprojektia ja totesivat, että uudelleenmyynti vain 95 prosentin avustajien luvalla oli hienoa, kunhan jäljellä olevissa 5 prosentissa ei ollut vastaväitteitä .

[...]

[...] Sen sijaan, että kysyisimme kaikilta aktiivisilta kehittäjiltämme ja tekisimme uudelleensuunnittelun, yritimme erittäin voimakkaasti saada jokaisen kehittäjän hallintaan. Tästä huolimatta ei yksinkertaisesti ollut mahdollista ottaa yhteyttä kaikkiin yksittäisiin henkilöihin, jotka työskentelivät delfiinien parissa.

[...] Haluamme ehdottomasti kuulla tukea niiltä, ​​joille emme voineet ottaa yhteyttä, ja jos on huolenaiheita, otamme ne mielellämme vastaan ​​nopeasti.

Tämä viesti linkittää Ciaran O'Riordanin viestiin:

Joku, joka työskentelee monien lakimiesten kanssa vapaiden ohjelmistojen tekijänoikeuskysymyksissä, kertoi minulle myöhemmin, että 100% tekijänoikeuksien haltijoilta ei tarvitse saada lupaa. Riittää, jos tekijänoikeuksien haltijoilta saataisiin lupa 95 prosenttiin lähdekoodista eikä muita viiden prosentin haltijoilla ole mitään vastaväitteitä. Minulle kerrotaan, kuinka Mozilla pystyi luopumaan GPL: stä vuonna 2003 huolimatta vuosien yhteisöpanoksesta.

miksi ei ole tietoa Mozillan lakimiehet katsoivat, että lisenssin myöntäminen ilman kunkin tekijänoikeuden haltijan lupaa on hyväksyttävää. On myös epäselvää, koskeeko Mozilla nimenomaan sellaisia ​​tekijöitä, jotka saattavat soveltua vähemmän voimakkaasti kenellekään muulle samanlaisessa tilanteessa.

Yhteenvetona tiedämme vain sen:

  • Teoksen lisensoimiseksi tarvitset jokaisen tekijänoikeuksien haltijan luvan

  • Mozillan lakimiehet uskoivat (määrittelemättömistä syistä), että Mozillan olisi hyväksyttävää pyrkiä hyvässä uskossa sopimaan kaikista avustajista ja antamaan sitten lisenssi, vaikka 5% avustajista ei olisi tavoitettavissa (eikä yksikään kirjoittajat hylkäsivät).

Juuri sen aioin kirjoittaa. Toivon, että saisimme Mozillan lakimiehet tänne.
#2
+2
o0'.
2015-05-28 20:23:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sikäli kuin tiedän, olet jumissa, ellet pysty jollakin tavalla seuraamaan jokaisen kehittäjän kirjoittamia koodinpätkiä ja poistamaan niiden kirjoittamat koodit, joihin et pääse.

Ilmeisistä syistä tämä on harvoin toteutettavissa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...