Kysymys:
Kuinka Saudi-Arabian tuomarit päättävät, onko ihmisestä tullut aikuinen ja onko hän oikeutettu kuolemanrangaistukseen?
HDE 226868
2015-05-30 04:35:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi lapsen oikeuksien yleissopimuksen määräyksistä on, että alle 18-vuotiaita - tai alle täysi-ikäisiä - ei voida teloittaa. Kahdessa maassa - Saudi-Arabiassa ja Sudanissa - on edelleen nuorten kuolemanrangaistus, tai ne ovat pikemminkin käyttäneet sitä vuodesta 2009. Iran näyttää poistaneen sen vuonna 2012.

Nämä teloitukset merkitsevät räikeästi kansainvälisen oikeuden rikkomista. Tässä on ote Wikipediasta nuorten kuolemanrangaistusta koskevasta Saudi-Arabian skenaariosta:

Lapsen oikeuksien komitea, joka tarkasteli Saudi-Arabian lasten kohtelua yleissopimuksen mukaisesti tammikuussa 2005, tuomitsi voimakkaasti. hallitusta käytännöstä määrätä kuolemanrangaistus nuorille, kutsumalla sitä "vakavaksi perusoikeuksien loukkaukseksi". Komitea ilmoitti olevansa "syvästi huolestunut" harkintavallan vallan tuomareiden mielestä kohdella nuoria aikuisina: Saudi-Arabian hallitus ilmoitti vuoden 2004 raportissaan, ettei "koskaan määrää kuolemanrangaistusta ... alle 18-vuotiaille". Hallituksen valtuuskunta myönsi myöhemmin, että tuomari voisi määrätä kuolemanrangaistuksen aina, kun hän päätti, että tuomittu oli saavuttanut täysi-ikäisyytensä riippumatta henkilön todellisesta iästä rikoksen tai suunnitellun teloituksen aikana.

Viimeinen bitti on otettu tästä. Siinä esitetään yksi esimerkki kriteereistä, joiden avulla määritetään, onko henkilö täysi-ikäinen (korostus minun) vai ei:

Syyskuussa 2005 Human Rights Watch kehotti Saudi-Arabian hallitusta korvaamaan kuolema 14-vuotiaan Ahmad D.: n tuomio, tuomittu kuolemaan heinäkuussa 2005 toisen lapsen tappamisesta 13-vuotiaana. Dammamin tuomioistuin tuomitsi Ahmadin aikuisena arvioimalla hänen äänensä karkeutta. häpykarvojen ulkonäkö.

Kuinka Saudi-Arabian tuomarit päättävät, onko henkilöstä tullut aikuinen ja onko hän oikeutettu kuolemanrangaistukseen?

Haluan vain huomauttaa, että on muita maita, joissa on kuolemanrangaistus nuorille, paitsi Sudan ja Saudi-Arabia, etenkin Yhdysvallat, vaikka en ole varma, milloin he viimeksi toteuttivat yhden.
@Roy,: n alaikäraja Yhdysvalloissa [on ollut 18 vuodesta 2005] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Roper_v._Simmons).
Joku tappaminen häpykarvojen perusteella? Joo, oikea ...
üks vastaus:
#1
+5
jimsug
2015-07-12 07:38:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Human Rights Watch julkaisi raportin lapsista Saudi-Arabian oikeusjärjestelmässä ("Mielivaltaiset menettelyt täysi-ikäisyyden määrittämiseksi rikosasioissa"):

Oikeudellinen mielipiteet siitä, milloin lasta voidaan kokeilla aikuisena, vaihtelevat suuresti ja riippuvat usein lasten fyysisen kehityksen mittareista , toisin kuin kansainväliset standardit, joissa kehotetaan valtioita tekemään aikuisen pätevyyden määrittelyjä "emotionaalisen" perusteella , henkinen ja älyllinen kypsyys ”eikä lapsen fyysinen kypsyys. Esimerkiksi sharia-tutkija Shaikh Ahmad bin Hamad al-Mazyad, joka on toiminut oikeusministeriön vanhempana neuvonantajana yli 20 vuoden ajan, kertoi Human Rights Watchille, että tuomarit päättävät, että henkilö on saavuttanut enemmistön (baligh) perustuu murrosiän tunnettuihin fyysisiin oireisiin (bulugh, joka voidaan kääntää myös "enemmistönä") , sanomalla, että yhdeksänvuotiaan tytön teloittaminen, joka on tuomittu, on hyväksyttävä, jos hän on saavuttanut murrosikän (tästä eteenpäin katso alla oleva luku V, ”Nuorten kuolemanrangaistus”. Hän totesi myös, että shariaan mukaan 15-ikä oli "ulkoraja" enemmistölle (kova), joten 15-vuotias tai vanhempi lapsi, jolla ei ollut näitä merkkejä, voidaan silti tuomita ja teloittaa, jos todetaan murhaksi .
...
“jotkut fiqh: n [islamilaisen oikeuskäytännön] asiantuntijat pitävät [fyysisen] kypsyyden merkkien ilmaantumista täysi-ikäisyyden vastaavina , kun taas muut fiqh-asiantuntijat menevät kohti 20 vuotta täysi-ikäisenä , ja vaikka Saudi-Arabian lain tekstissä ei ole mitään selkeää, joka täsmentäisi tätä ikää, se siirtyy 18-vuotiaaksi. "

Tämän raportin - ja kysymyksessäsi mainitun tapauksen - perusteella näyttää siltä, ​​että fyysiset ominaisuudet ovat ensisijaisia ​​huomioitavia asioita, vaikka ikä näyttää olevan ongelma samoin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...