Kysymys:
Onko pellillä oikeudellinen merkitys vai onko se vain seremoniallinen?
Flup
2015-05-27 20:26:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhdysvaltain oikeussalien tuomarit käyttävät tunnetusti pykälää oikeudenkäynnin asianmukaisesti dramaattisissa kohdissa. Jos tuomari ei käytä soraa tai käyttää sitä väärällä hetkellä, onko tämä oikeudellisesti merkittävää? Vai onko nuija puhtaasti seremoniallinen?

üks vastaus:
#1
+7
chapka
2015-05-27 20:49:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on puhtaasti seremoniallinen. Nykyaikaisessa oikeuskäytännössä suuntaus on kohti käytäntöjä ja poissa laillisuudesta ja teknisistä seikoista. Vaikka tuomari käyttäisikin pinoa jollakin tavalla epäasianmukaisesti, tuskin olisi mitään oikeudellista merkitystä kenellekään muulle kuin tuomarille.

Pellin väärinkäyttöön perustuva argumentti putoaisi "ääripäähän". -flag "oikeudellisten argumenttien luokka (kyllä, on ihmisiä, jotka ajattelevat, että tuomioistuimen valta määräytyy kokonaan oikeustalon lipun reunan perusteella). Peli on perinteinen yleisen oikeuden oikeussalien ansa, mutta sillä ei ole oikeudellista merkitystä.

Voitteko vahvistaa tätä vastausta viittauksilla, jotka tukisivat väitteitänne vastauksessanne?
@Chad: Se kuuluu "negatiivisen todistamisen" alueeseen.
En todellakaan usko sitä niin * ovat kaikki asioita, joihin pitäisi olla suhteellisen helppo viitata olettaen, että sanot totta. Ja jos se on puhtaasti seremoniallinen, luulisin, että se olisi myös viitattava.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gavel
Onko gaveleilla yhteinen esi-isä seremoniallisten vihollisten kanssa? https://fi.wikipedia.org/wiki/Ceremonial_mace
@Chad: Yritän kaivaa joitain viitteitä (olen nähnyt tämän aikaisemmin suvereenien kansalaisten "argumenteissa". Erityisesti muistan, että väite "lipun lipulla" on, että ääripää kuuluu / viittaa amiriteettituomioistuimeen, Minulla ei ole valtuuksia käsitellä kyseistä tapausta. Uskon, että chapka viittasi näihin "suvereenien kansalaisten" väitteisiin.
FWIW En ole koskaan nähnyt yhtään lakia tai oikeussääntöä, joka viittaisi nuijaan osavaltiossa tai liittovaltion tuomioistuimessa. Se on vain perinne, aivan kuten kylpytakit. Tuomari voi antaa pätevän lainvoiman päätöksen puvussa, pyjamassa kotona tai jopa shortseilla golfkentällä, ja etsintätapauksissa se tapahtuu harvoin.
Peli ei ole ”tavallisen oikeuden oikeussalin perinteinen ansa” - se on amerikkalaista omaperäisyyttä. [Sitä ei käytetä eikä koskaan käytetty englantilaisissa tuomioistuimissa.] (Https://www.theguardian.com/uk/2009/nov/23/writ-large-courtroom-drama-bbc)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...