Kysymys:
Mitä tapahtuu, jos Indonesian perustuslakituomioistuin ratkaisee teloitetun henkilön?
HDE 226868
2015-05-28 02:46:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ennen huumeiden salakuljettajien teloituksia Indonesiassa aiemmin tänä vuonna, Australian viranomaiset olivat vaatineet teloitusten viivästymistä viimeisen ojan vetoomuksen johdosta Indonesian perustuslakituomioistuimessa. Presidentti Joko Widodo ei myöntänyt pidätetyille armahtamista, ja teloitukset etenivät.

En tiedä, miten oikeudenkäynti kyseisessä tuomioistuimessa sujui teloitusten jälkeen, mutta olettaa, että lopputulos ei ollut suotuisa (kuolleista) vangeista.

Mitä olisi tapahtunut, jos tuomioistuin olisi löytänyt vangit hyväksi teloitusten jälkeen?

üks vastaus:
#1
+7
HDE 226868
2015-05-28 02:46:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei käytännössä mitään.

Juuri ennen kysymyksen lähettämistä löysin tämän artikkelin ja kiinnostuin.

Jakarta: Indonesian perustuslakituomioistuin on ei valtaa muuttaa Balin yhdeksän järjestäjän Myuran Sukumaranin ja Andrew Chanin kuolemantuomiota tai tehdä päätöstä heidän tapauksestaan, sanoo Indonesian lakiasiantuntija Tim Lindsey.

Sen sijaan kahden miehen lakimiehet toivovat Indonesian presidentin Joko Widodon joutuu poliittisen paineen alaiseksi arvioimaan uudelleen armonpyyntönsä, jos tuomioistuin päättelee, että perustuslaissa vaaditaan presidenttiä harkitsemaan armahtamisilmoituksia asianmukaisesti.

Toisin sanoen ainoa henkilö, joka voisi vaikuttaa oli Widodo 1 . Ainoa asia, jonka lakimiehet olisivat voineet saada, olisi ollut teloitusten viivästyminen, mikä olisi herättänyt aikaa presidentille esitettyihin lisävaatimuksiin.

Tämä artikkeli tekee asioista selkeämmät: Tapaus > voisi vaikuttaa, koska se haastoi presidentin armahtamismenettelyt erityisesti ulkomaalaisten suhteen, mutta tuomioistuin ei olisi voinut kumota kuolemantuomioita. Normaalisti sen päätökset ovat sitovia, mutta tämä ei ollut niin tässä tapauksessa.


1 En tarkoita tarkoittavan, että tämä kaikki oli hänen vika; Pahoittelen, jos näyttää siltä.

Tämä tarkoittaa, että tuomioistuimen päätöstä olisi käytetty puhtaasti lausuntona, ei tuomion luomista koskevana velvoitteena? Toimiiko tuomioistuin näin kaikissa tapauksissa vai vain kuolemanrangaistusasioissa?
@Roy Kyllä ensimmäiselle; En ole varma toisesta. Päivitys: [Wikipedia] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Constitutional_Court_of_Indonesia) tarkoittaa, että sillä on yleensä valta; kuolemanrangaistus on poikkeus,


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...