Kysymys:
Onko olemassa muita valtioita kuin Israel, joissa tuomarit nimittävät toisensa?
Roy
2015-05-31 03:54:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Israelin osavaltiossa uudet tuomarit (kaikilla tasoilla) nimittää 9 hengen komitea, johon kuuluu 2 parlamentin jäsentä, 2 oikeusministeriön edustajaa ja 2 asianajajaliiton edustajaa. 3 korkeimman oikeuden tuomaria. Uuden tuomarin hyväksymiseksi seitsemän jäsenen enemmistön on äänestettävä heidän puolestaan, mikä antaa 3 tuomarille (jotka äänestävät jatkuvasti yhtenä ryhmänä) mahdollisuuden vetoida kaikki nimitykset, joiden kanssa he eivät ole yhtä mieltä, joten lausunto, jonka mukaan tuomarit nimittää toisiaan.
Onko muita maita, joissa tämä pätee myös, vaikka se käyttäisikin jotain muuta järjestelmää?

Kolme vastused:
#1
+5
Flup
2015-06-01 21:20:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oikeudelliset nimitykset Englannissa ja Walesissa (plus koko Yhdistyneen kuningaskunnan kattavat tuomioistuimet) tekee Judicial Appointments Commission. Se perustettiin vuonna 2006 parantamaan vallanjakoa Yhdistyneessä kuningaskunnassa poistamalla hallituksen kyky valita sympaattisia tuomareita.

Valiokuntaan kuuluvat

... oikeuslaitos, lakimies, lakimiehillä, joilla ei ole oikeudellista pätevyyttä, ja yleisö.

Joten voidaan sanoa, että Yhdistyneen kuningaskunnan tuomarit valitsevat jossain määrin itse, mutta asiasta vastaavassa komissiossa on myös jäseniä, jotka eivät ole tuomareita.

Voiko valiokunta valita jonkun ilman oikeuslaitoksen edustajien tukea?
@Roy 5: n 15 jäsenestä tulee olla oikeuslaitokselta ja puheenjohtajan on maallikko, joten vastaus näyttää olevan kyllä.
#2
+4
mario
2016-01-05 20:04:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Italiassa magistratoksi (tuomareiksi ja syyttäjiksi) pääsemiseksi sinun on läpäistävä julkinen tentti, jota johtaa pääasiassa vanhemmista magistrati ista koostuva kokouskomissio sekä muutama lakiyliopiston professori ja muutama asianajajajäsen. Itse komission nimittää Ministro di Giustizia (italialainen oikeusministeri, tiukasti poliittinen hallituksen jäsen), mutta Consiglio Superiore della Magistratura : n ehdotuksen perusteella on Magistraturin itsehallintoelin, jonka Magistrati itse valitsee. Voit siis sanoa, että Italiassa tuomarit nimittävät itsensä. Luulen, että tämä on kehys, joka on jotenkin otettu Ranskasta.

(Se on erilainen korkeimmalla oikeudella, jonka jäsenet nimittää Italian kongressi).

#3
+2
sleske
2016-04-29 18:37:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saksassa tarkka menettely riippuu hallituksen tasosta, johon tuomarit nimitetään:

  • Tuomarit valtion ( Bundesland ) tasolla ( jotka ovat eniten tuomareita) valitsee kyseisen valtion oikeusministeriö muiden virkamiesten tapaan.

  • Tuomarit liittovaltion tasolla ( Bundesrichter ) valitsee neuvosto ( Richterwahlausschuss ). Yksityiskohdat vaihtelevat valitun tuomarin tyypin mukaan, mutta yleensä neuvosto koostuu joko parlamentin jäsenistä tai parlamentin valitsemista ihmisistä. Perustuslakituomioistuimen ( Bundesverfassungsgericht ) tuomarit valitsee parlamentti suoraan.

Istuvat tuomarit eivät siis ole suoraan mukana uusien tuomareiden valinnassa.

Osallistuminen on rajallista: Tuomioistuimilla on tuomarineuvostot ( Präsidialrat ), jotka valitsevat kyseisen tuomioistuimen tuomarit. Näitä neuvostoja on kuultava ennen uuden tuomarin nimittämistä (Deutsches Richtergesetz §55). He eivät kuitenkaan voi nimittää tai edes ehdottaa uutta tuomaria, he voivat vastustaa vain ehdotettua nimittämistä.

kuka, miten nimittää syyttäjät (/ asianajajat)?
@mario: Se on mukava kysymys. Harkitse sitä "Kysy kysymys" -linkin kautta :-).
[valmis!] (http://law.stackexchange.com/questions/8957/in-germany-who-appoints-prosecutor)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...