Kysymys:
Jos joku kyberkyselee myname.com, voinko vaatia sen takaisin?
Jon
2015-05-30 10:49:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anticybersquatting Consumer Protection Act -lain mukaan tavaramerkin kyberpyyntäminen on laitonta. Joku kuitenkin rekisteröi etunimi.com. Onko minulla laillista oikeutta pyytää heitä myymään se minulle kohtuulliseen hintaan (10 dollaria)?

Oletko merkinnyt etunimesi tavaramerkkiin?
Katso myös WIPO-tapaus, johon on linkki osoitteesta http://gail.com/
10 dollaria ei todennäköisesti ole kohtuullinen hinta sen arvoiseksi. Et voi odottaa pääsevänsä Internetiin vuonna 2015 ja pyytämään lunastaa nimeä, joka on rekisteröity 15 vuoden ajan hintaan 10 $, mikä ei vain olisi kohtuullista.
@cnst 10 dollaria on .com-verkkotunnuksen keskihinta, ostan loppuvuoden verkkotunnuksesta häneltä verkkotunnuksen hintaan. Ei ole minun syytäni, että he tekivät jotain sääntöjen vastaisesti viimeisten 15 vuoden aikana. Myös jos he olisivat ostaneet sen 15 vuotta sitten, he olisivat saaneet sen ilmaiseksi.
@Chipperyman, Luulen, että olet väärässä kalenterissasi, 15 vuotta sitten nimet eivät olleet ollenkaan ilmaisia. Se on myös hieman masokistinen logiikka - sen sijaan, että tarjoaisit ainakin maksaa kohtuullisen kumulatiivisen hinnan (tai jopa keskimääräisen jälkitoimitettavan hinnan), näytät haluavan mieluummin, että nimi on oman nimikavereidesi omistama ja henkilökohtainen. ?
Kolme vastused:
#1
+6
Digital fire
2015-05-30 23:08:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ACPA-sopimuksen mukaan tavaramerkin omistaja voi nostaa kanteen verkkotunnuksen rekisteröijää vastaan, joka

 • aikoo vilpittömässä mielessä hyötyä tavaramerkistä
 • Rekisteröi, kuljettaa verkkotunnusta tai käyttää verkkotunnusta, joka on
  • identtinen tai hämmentävän samanlainen kuin erottava merkki
  • identtinen tai hämmentävän samanlainen tai laimentava tunnetulle tavaramerkille
  • Onko tavaramerkki, jota suojaa 18 USC § 706 (Punaisen Ristin merkit) tai 36 U.S.C. § 220506 (olympialaisiin liittyvät merkit)

Tavaramerkki on kuuluisa, jos omistaja voi osoittaa, että merkki on laajalti tunnustettu Yhdysvaltojen suuren yleisön kuluttava yleisö on merkki tavaramerkin omistajan tavaroiden tai palveluiden lähteestä.

"Kauppa" verkkotunnusten yhteydessä sisältää muun muassa "myynnin". , ostot, lainat, pantit, lisenssit, valuutanvaihto ja muut siirrot vastiketta vastaan ​​tai vastaanotto vastineeksi ”. ACPA edellyttää myös, että tavaramerkin on oltava erottamiskykyinen tai kuuluisa rekisteröinnin yhteydessä.

Tuomioistuin voi ottaa huomioon monia tekijöitä, mukaan lukien yhdeksän, jotka on kuvattu patsaassa määritellessään, onko verkkotunnuksen rekisteröijällä vilpitön aikomus tuottaa voittoa:

 1. Rekisteröijän tavaramerkki tai muut immateriaalioikeudet verkkotunnuksessa;
 2. Sisältääkö verkkotunnus rekisteröijän laillisen tai yleisen nimen;
 3. Rekisteröijän aikaisempi verkkotunnuksen käyttö verkkotunnuksen yhteydessä tavaroiden tai palvelujen vilpitön tarjoaminen;
 4. rekisteröijän vilpitön, ei-kaupallinen tai oikeudenmukainen käyttö tavaramerkillä sivustolla, johon pääsee verkkotunnuksella;
 5. rekisteröijän tarkoitus ohjata asiakkaita tavaramerkin omistajan online-sijainti, joka voi vahingoittaa tavaramerkin edustamaa liikearvoa kaupallisen hyödyn vuoksi tai tarkoituksenaan pilata tai halventaa merkkiä;
 6. Rekisteröijän tarjous verkkotunnuksen siirtämisestä, myymisestä tai muuten osoittamisesta tavaramerkin omistajalle tai kolmannelle osapuolelle taloudellisen hyödyn saamiseksi ilman, että hän on käyttänyt merkkiä laillisella sivustolla;
 7. rekisteröijä tarjoaa harhaanjohtavan väärän yhteyden tiedot verkkotunnuksen rekisteröintiä haettaessa;
 8. rekisteröijän rekisteröinti tai usean verkkotunnuksen hankkiminen, jotka ovat identtisiä tai hämmentävän samanlaisia ​​kuin muiden merkit; ja
 9. laajuus, jossa verkkotunnuksen merkki on erottuva tai kuuluisa.

ACPA ei estä tavaramerkkien tai kaikki muutokset, jotka on suojattu ensimmäisellä muutoksella, joka sisältää tartuntasivustot. Mayflower Transit, LLC v. prinssi, 314 F. Supp. 2d 362 (DNJ 2004) tuomioistuin totesi, että Mayflowerin ACPA-vaatimuksen kaksi ensimmäistä kärkeä täyttyivät helposti, koska (1) heidän rekisteröity tavaramerkkinsä oli erottamiskykyinen ja (2) Vastaajan ”mayflowervanline.com” oli hämmentävän samanlainen kuin kantajan Mayflower-tavaramerkki. Kuitenkin, kun tuomioistuin tutki kantajan ACPA-vaatimuksen kolmatta osaa siitä, rekisteröikö vastaaja verkkotunnuksensa vilpittömässä mielessä hyötyäkseen kantajasta, tuomioistuin totesi vastaajan käyttäneen tavaramerkkiä vilpittömässä mielessä ei-kaupalliseen tarkoitukseen, joten ACPA-vaatimus epäonnistui. "Vastaajan motiivi rekisteröidä riidanalaiset verkkotunnukset oli ilmaista asiakkaidensa tyytymättömyys Internetin välityksellä."

Verkkotunnuksen rekisteröijä tai rekisteri tai muu verkkotunnusviranomainen ei ole vastuussa kieltävistä tai rahallisista helpotuksista paitsi vilpillisessä mielessä tai piittaamattomassa laiminlyönnissä.

Vaikka § 1125 suojaa tavaramerkkien omistajia, 15 USC § 1129 suojaa eläviä henkilöitä siitä, että heidän henkilökohtainen nimensä sisällytetään verkkotunnukseen, mutta vain silloin, kun verkkotunnus on rekisteröity kannattavaa jälleenmyyntiä varten.

Joten jos olisi "Osta tämä verkkotunnus nyt!" asia heidän sivustollaan, voisin vaatia sitä?
@Chipperyman, ei, jos asiat olivat niin helppoja, miksi kenelläkään olisi tällaisia ​​asioita verkkotunnuksillaan?
#2
  0
cnst
2015-09-20 04:52:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, et voi.

Luultavasti sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa käyttävät suosituimpia etunimiä, ja jopa harvinaisimmat sanakirjojen nimet ovat edelleen kymmenien tuhansien ihmisten käytössä. kaikkialla maailmassa.

Et voi odottaa pääsevänsä internetiin vuonna 2015 ja ottavan .com -nimen, jota niin monet ihmiset mahdollisesti haluavat ja joka on rekisteröity 20 vuoden ajan siitä lähtien. 1995, vaikka sitä tarjotaan tällä hetkellä myynnissä. Oletko edes syntynyt ennen kuin se rekisteröitiin?

(Varsinkin jos olet valmis maksamaan siitä vain 10 dollaria, mikä todennäköisesti ei edes kata suoria kustannuksia nykyinen rekisteröijä, puhumattakaan tarjonta / kysyntä-osasta.)

Edellä mainittu 15 Yhdysvaltain dollaria Toisen vastauksen § 1129 näyttää todellakin olevan jonkin verran sovellettavissa, mutta epäilen kovasti, että kukaan olisi samaa mieltä siitä, että satunnainen etunimi henkilö, joka ei ole nimenomaisesti kuuluisa tai jonka merkittävä osa väestöstä ei tunnu tällä nimellä , jollain tavalla sisäisesti omistaa myfirstname.com -verkkotunnuksen vain siksi, että he ovat ensimmäiset, jotka ovat nostaneet kanteen nykyistä omistajaa vastaan, joka tarjoaa sitä myynnissä. Tuomioistuin todennäköisesti päätyisi siihen, että nimien samankaltaisuus on puhtaasti satunnainen

#3
  0
gnasher729
2015-09-21 02:15:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin, ellet ole ainoa henkilö, jolla on tämä etunimi, ei ole mitään syytä, miksi sinulla pitäisi olla oikeus tähän verkkotunnukseen, eikä kenellekään muulle, jolla on sama etunimi . Tarkastellessani sivua howmanyofme.com huomasin, että pelkästään Yhdysvalloissa on 100 000 - 200 000 ihmistä, joilla on sama etunimi kuin minä, ja suunnilleen sama määrä samoilla etunimillä kuin vaimollani. Ja se on yksin Yhdysvallat, jossa on alle 5% maailman väestöstä. Jos koko nimesi on herra Chiperryman Smith, sinulla saattaa olla asia :-)

Toiseksi, ellei ole olosuhteita, jotka tekisivät tämän epäoikeudenmukaiseksi, verkkotunnuksia koskeva sääntö on ensin tullut ensin. Mikä olisi tällä hetkellä rekisteröidyn omistajan kannalta erittäin tärkeää, jos heillä olisi todellinen yhteys tähän nimeen, jos he käyvät aktiivista kauppaa tällä nimellä. Mikä laskisi vahvasti nykyiseen rekisteröityyn omistajaan, olisi nimen tarjoaminen toiselle henkilölle suurella summalla; tyypillisesti näin tapahtuisi, jos nimi rekisteröidään myyntiin jollekulle muulle.

Joten jos rekisteröin www.chipperyman.com lukemani viestisi täällä ja sitten tarjoan myydä sen sinulle 10 000 dollaria, menetän todennäköisesti. Jos käytin www.chipperyman.com -sivustoa myymään pieniä sirullisia lukuja viimeisten 15 vuoden ajalta, sinulla ei ole mitään mahdollisuutta helvetissä.

cybersquatting.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...